---
Zoeken in Stadsdeel Zuid
Pad tot huidige pagina

Aanbiedregels grofvuil

13 maart 2014
Afval dat niet in een vuilniszak of de inwerpopening van een ondergrondse container past, valt onder grofvuil. U kunt het grofvuil gratis afleveren bij het Afvalpunt. Bent u niet in staat het grofvuil zelf naar één van de Afvalpunten te brengen, dan kunt u het laten ophalen door het stadsdeel. Het stadsdeel haalt grofvuil een of twee keer per week op. Dit gebeurt op vaste inzameldagen. Aan het ophalen van grofvuil buiten deze ophaaldagen zijn kosten verbonden. Voor bedrijven in het stadsdeel geldt dat voor het aanbieden van grofvuil altijd betaald moet worden.

Wegbrengen of inleveren

U kunt uw grofvuil gratis brengen naar het Afvalpunt. Bruikbare spullen kunt u ook kwijt bij de kringloopwinkel. U kunt dit zelf wegbrengen of gratis laten ophalen. Kijk op kringloopwinkels voor meer informatie over de kringloopwinkels in Amsterdam.

Inzameldagen

In de Rivierenbuurt, Prinses Irenebuurt en Buitenveldert zijn er vaste ophaaldagen voor grofvuil. Op de ondergrondse afvalcontainers bij u in de straat, staat de juiste ophaaldag.

In de Hoofddorppleinbuurt, Schinkelbuurt, Willemsparkbuurt, Stadionbuurt, Museumkwartier, Apollobuurt en De Pijp kunt u uw grofvuil op afspraak laten afhalen. Bel voor een afspraak met 14 020.

Aanbiedregels

Bied uw grofvuil tot één kuub (1m³) gratis vóór 7.30 uur aan, op de ophaaldag. Zet het afval bij de stoeptegel met 'huisvuil' erop of bij de stoeprand zodat de grofvuilwagen er makkelijk bij kan.

Hebt u meer dan één kuub (1m³)? Dan zijn er kosten verbonden aan het ophalen. Bel voor een ophaalafspraak minimaal 1 dag van te voren met 14 020.

Tarieven

Voor alle bewoners van stadsdeel Zuid geldt: tot één kuub (1m³) wordt het gratis opgehaald. Aan het aanbieden van meer grofvuil (>1m³) of het aanbieden op een andere dag, zijn kosten verbonden. Hiervoor moet u een afspraak maken met het stadsdeel, telefoon 14 020. De tarieven zijn: € 15,25 per halve kuub (1/2m³) en € 30,50 per hele kuub (1m³) inclusief 21% BTW.

Voor bedrijven in het stadsdeel geldt dat voor het aanbieden van grofvuil altijd betaald moet worden. De tarieven per 1 november 2011 zijn: € 15,25 per halve kuub (1/2m³) en € 30,50 per hele kuub (1m³) inclusief 21% BTW.

Overige aanbiedregels

  • Zet het grofvuil nooit op of rondom de ondergrondse containerlocaties. Dat is niet alleen een rommelig gezicht, maar de containers kunnen dan ook niet omhoog worden getild om ze te legen.
  • Bied losse stukken zo veel mogelijk gebundeld aan.

Bouw- en sloopafval en asbest

Uitzondering vormen bouw- en sloopafval en asbest. Die mogen niet bij het grofvuil. Hiervoor gelden aparte regels.

Wat wordt niet door het stadsdeel ingezameld

  • grote glasplaten, zoals spiegels of ramen: deze kunt u alleen bij het Afvalpunt aanbieden;
  • autobanden en accu's: deze kunt u naar garages of het Afvalpunt brengen.