---
Zoeken in Stadsdeel Zuid
Pad tot huidige pagina

Duurzaam bouwen

24 april 2013

U heeft verbouwingsplannen? Of misschien zelfs nieuwbouwplannen? U kunt veel geld besparen met energiebesparende maatregelen. Ook kan het comfort in uw woning verbeteren door goede isolatie.

Zon op je dak 2011 (foto ARC)

Subsidie woningisolatie voor Eigenaar Bewoners

Amsterdamse eigenaar bewoners kunnen vanaf 14 mei 2013 via www.amsterdam.nl/woningisolatie online subsidie aanvragen voor het isoleren van hun eigen woning. Er is subsidie voor dak-, vloer- en gevelisolatie en ook voor isolatieglas.

Het subsidiepercentage is maximaal 15% van de totale investering. Het minimale subsidie bedrag is € 500,-. Het maximale subsidie bedrag per eigenaar bewoner bedraagt € 5.000,-. Een VvE kan gezamenlijk een subsidie-aanvraag indienen (een zogenaamde collectieve aanvraag).

Op = Op

De beschikbare subsidie wordt toegekend op volgorde van binnenkomst van de digitale aanvragen. Vraag dus vanaf 14 mei snel subsidie aan, want op=op.

Kijk op www.amsterdam.nl/woningisolatie voor de voorwaarden, hoe u uw aanvraag kunt voorbereiden en wat u moet meesturen met uw aanvraag.

De subsidie Woningisolatie is een project van de samenwerkende Amsterdamse Stadsdelen en wordt mede gefinancieerd door de provincie Noord-Holland.

Groene daken

En dan ook gelijk een groen daken laten aanleggen? Kijk voor informatie en subsidiemogelijkheden op deze pagina.

Amsterdam Bespaart €nergie

Op deze Amsterdamse website vindt u informatie over subsidies, krijgt u advies en vindt u tips om zelf aan de slag te gaan met energiebesparing bij u thuis.

Menukaart duurzaam bouwen

Een praktisch hulpmiddel bij duurzaam bouwen zijn de menukaarten die de Provincie Noord Holland heeft opgesteld. U kunt deze downloaden via de volgende website. Er zijn menukaarten voor:

  • nieuwbouw van duurzame woningen
  • duurzaam verbouwen van bestaande woningen

Gebruik van duurzame materialen bij inrichting en verbouwing

Naast energiebesparing loont ook het (her)gebruik van duurzame materialen. Meer informatie vindt u op de website van Milieucentraal. Daar staan ook de volgende tips:

  • Gebruik milieuvriendelijke materialen, zoals hout met FSC keurmerk, en verf of beits zonder oplosmiddelen. Op de website van Milieucentraal kunt u meer informatie vinden over welke materialen het meest milieuvriendelijk zijn;
  • Hergebruik materialen of koop tweedehands bouwmaterialen;
  • Koop materialen op maat;
  • Breng bouw- en sloopafval gescheiden naar de gemeentelijke afvalpunten.

Andere handige websites

Zie ook