---
Zoeken in Stadsdeel Zuid
Pad tot huidige pagina

Parkeren op straat

4 november 2014

Overal in het stadsdeel geldt betaald parkeren. In de drukke gebieden die aan het centrum grenzen en op de Zuidas geldt het hoogste tarief. Daar waar de parkeerdruk minder hoog is, gelden lagere tarieven.

Wanneer moet er betaald worden voor parkeren?

In de drukke, vlak bij het centrum gelegen buurten, geldt betaald parkeren van maandag tot en met zondag van 09.00 uur tot 24.00 uur. In de minder drukke buurten geldt betaald parkeren tot 21.00 uur of tot 19.00 uur. Op zon- en feestdagen is het parkeren gratis. Alle informatie over betaald parkeren in Amsterdam staat op www.amsterdam.nl/parkeren.

Eén uur parkeren voor € 0,10 (09.00 - 18.00 uur)

Eén uur parkeren voor € 0,10 is toegestaan in enkele winkelstraten. Handig voor de snelle boodschap! Dit tarief geldt in:

 • Van Woustraat (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag tot 18.00 uur)
  Let op: van maandag tot en met vrijdag geldt in deze straat een spitsstopverbod van 07.30 uur tot 09.00 uur en van 16.00 uur tot 19.00 uur, feestdagen uitgezonderd.
 • Hoofddorpweg / Zeilstraat (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 18.00 uur)
  Let op: van maandag tot en met vrijdag geldt in deze straat een spitsstopverbod van 07.30 uur tot 09.00 uur en van 16.00 uur tot 19.00 uur, feestdagen uitgezonderd.
 • Beethovenstraat, tussen Stadionweg en Apollolaan
 • Ferdinand Bolstraat, vanaf de Ceintuurbaan tot en met het Cornelis Troostplein
 • Ceintuurbaan, tussen Ruysdaelkade en Sarphatipark / Tweede van der Helststraat
 • Rijnstraat
 • Maasstraat
 • Scheldestraat

De bewonersparkeervergunning is tijdens deze goedkope uren niet geldig.

Blauwe zones

Rondom alle winkelconcentratiegebieden in Buitenveldert gelden blauwe zones. Ook rondom begraafplaats Zorgvliet en de Kalfjeslaan bij de Amstel gelden blauwe zones. U mag ten tijde van de blauwe zone alleen met een blauwe parkeerschijf hier parkeren.

Parkeerboete

In het hele stadsdeel geldt betaald parkeren. Als u niet of te weinig parkeergeld betaalt, krijgt u een boete. Bij Cition kunt u terecht voor betalingen van boetes en vragen over boetes.

Laden en lossen

Op plaatsen waar veel geladen en gelost moet worden -meestal ten behoeve van bedrijven- kan behoefte bestaan aan een laad- en losplaats. Een laad- en losplaats mag echter door iedereen voor het laden en lossen worden gebruikt. De plaats wordt dus geen eigendom van de aanvrager. Een laad- en losplaats kan uitsluitend schriftelijk worden aangevraagd bij het stadsdeel (Postbus 74019, 1070 BA Amsterdam). Meer informatie en het aanvraagformulier vindt u in Veelgevraagd.

Parkeerplaats reserveren

Het reserveren van een parkeerplaats voor het plaatsen van een tijdelijke verkeersmaatregel kan nodig zijn voor bijvoorbeeld een verhuiswagen, een kraan voor hijswerkzaamheden, bedrijfsvoertuigen bij filmen etc. Meer informatie en het aanvraagformulier vindt u in Veelgevraagd.

Parkeren brommobielen en 25 km/u-voertuigen

Brommobielen en voertuigen met beperkte snelheid (25 km/u-voertuigen) mogen - net als auto’s – niet op het trottoir staan, maar moeten in een parkeervak geparkeerd worden. Ook voor deze voertuigen moet parkeerbelasting betaald worden.